kommunikation – lärande – utveckling – internationella frågor

FSO har av folkhögskolorna fått i uppdrag att samordna skolornas digitala utvecklingsinsatser. Fler kurser och mötesplatser erbjuds från FSO under hösten 2016 för att bidra till arbetet med digital utveckling på folkhögskolorna.

Här hittar du vårt senaste nyhetsbrev:

FSO Digital utveckling Nyhetsbrev augusti 2016

Vi genomför bland annat en konferens om hur vi kan använda olika lärplattformar i undervisningen, Workspace på temat  ”SVA – SFI – Etablering”, ”Flippat klassrum” och ”Maker, Matte och NO”. Häng på e Medborgarveckan och ta chansen att visa upp hur bra folkhögskolorna är att arbeta med digital inkludering av olika grupper. När många aktörer gör något samtidigt så syns det lättare för fler. Allt för er ute på folkhögskolorna att ta del av.

 

Processledare är Ulrika Knutsson, som tillsammans med Folkbildningsnätet med alla sina resurser arbetar med digital utveckling, fortbildning och nätverkande kring digitalisering och folkbildning. 

 

Nättidningen re:flex lägger ut intressanta artiklar om digital pedagogik och kring vad som händer i folkhögskolor och i vår omvärld.

Flexikon är en digital guide, ett handbok, för er som vill få stöd och inspiration kring det digitala pedagogiska arbetet på folkhögskolan.

 

Läs även om det digitala arbetet på http://fsodigital.folkbildning.net

08_rainbowtriangles

Folkbildningsnätet arrangerar Workspace

Vad är ett Workspace? Jo, under två dagar arbetar lärare från olika folkhögskolor tillsammans med att ta fram pedagogiska material att använda i sin undervisning. Konkreta förslag blandas med erfarenhetsutbyten, samarbeten och idébollning. Handledare finns på plats för stöd och övergripande samordning. Den 4-5 februari hölls ett Workspace på Tollare folkhögskola i Nacka på temat ”Hållbar utveckling”.

Se video och ta del av material från Workspace om Hållbar utveckling här » Låter detta intressant? Anmäl ditt intresse för kommande Workspace eller ställ frågor genom att mejla info@folkbildning.net.

Kontaktpersoner

FSO har som mål att ha minst en kontaktperson på varje skolan för att kunna nå de intresserade av digital utveckling. Uppgiften för en kontaktperson är att delta i en kommunikation om digital utveckling och fortbildning för folkhögskolor och sprida information och lyfta fram behov från verksamheten.  Målet är att genom samverkan effektivt höja den digitala och pedagogiska kompetensen. I mars 2016 finns det drygt 60 folkhögskolor som har utsett kontaktpersoner. Vi behöver kontaktpersoner från alla folkhögskolor är din skola inte med så är det hög tid. Anmälan av nya kontaktpersoner görs här » (öppnar externt formulär)

Senaste och tidigare nyhetsbrev hittar du här:

FSO Digital utveckling Nyhetsbrev augusti 2016 

FSO Digital utveckling Nyhetsbrev mars 2016