kommunikation – lärande – utveckling – internationella frågor

På Folkbildningsnätet hittar du flera användbara verktyg och resurser för möten och lärande; studiematerial, kommunikation, diskussion och samarbete, tv- och radioprogram, sociala medier för folkbildning, med mera.

Det mesta är fritt för alla att använda, men ett större utbud erbjuds till dem som loggar in med sitt Folkbildningsnätskonto. UR:s alla tv- och radioprogram är ett exempel på detta.

Vi vill att Folkbildningsnätet skall vara en levande samlingsplats i ständigt utveckling. Framöver har vi för avsikt att skapa fler praktiska och användbara tjänster och resurser för den svenska folkbildningen.

Följ gärna vad som händer på Folkbildningsnätet : Prenumerera på Folkbildningsnätets nyhetsbrev

Verksamhetsåret 2017 innebär ett omställningsår för Folkbildningsnätet då det görs en översyn av uppdrag som ska drivas.

Folkbildningsnätet arrangerar Workspace

Vad är ett Workspace? Jo, under två dagar arbetar lärare från olika folkhögskolor tillsammans med att ta fram pedagogiska material att använda i sin undervisning. Konkreta förslag blandas med erfarenhetsutbyten, samarbeten och idébollning. Handledare finns på plats för stöd och övergripande samordning.

Se video och ta del av material från Workspace om Hållbar utveckling här » Låter detta intressant? Anmäl ditt intresse för kommande Workspace eller ställ frågor genom att mejla info@folkbildning.net.

Kontaktpersoner på skolor

Folkbildningsnätet har som mål att ha minst en kontaktperson på varje skolan för att kunna nå de intresserade av digital utveckling. Uppgiften för en kontaktperson är att delta i en kommunikation om digital utveckling och fortbildning för folkhögskolor och sprida information och lyfta fram behov från verksamheten.  Målet är att genom samverkan effektivt höja den digitala och pedagogiska kompetensen.  Vi behöver kontaktpersoner från alla folkhögskolor är din skola inte med så är det hög tid. Anmälan av nya kontaktpersoner görs här » (öppnar externt formulär)

Kontakta oss

Vad är det du och dina kollegor behöver? Vad hade underlättat ditt lärande eller uppdrag för ledare/lärare? Har du frågor, tankar, idéer kring det vi gör så tveka inte att höra av dig.

Lars-Göran Karlsson
Webbredaktör, videotjänster
070-371 17 07
lars-goran.karlsson@folkbildning.net

Ulrika Knutsson
Digital utveckling, workspace, fortbildning
070-640 84 52
ulrika.knutsson@folkbildning.net

Stefan Sundström
Central administratör FirstClass
073-270 40 53
stefan.sundstrom@folkbildning.net